Tuesday, January 10, 2017

Milagro Coffee | Minuman Kesihatan Penyakit Kencing Manis



Milagro Coffee - Minuman Kesihatan Penyakit Kencing Manis | Di abad ini, makin tinggi peratus penyakit diabetes yang dihidapi oleh orang Malaysia. Ianya berada di tahap yang membimbangkan, Kebanyakkan orang sanggup berhabis duit dengan makanan yang tidak sihat  tanpa memikirkan kesihatan diri.

Memang tidak dinafikan, keluarga Wawa antara penghidap kencing manis dan juga darah tinggi. Alhamdulillah, setakat ni Wawa tiada penyakit kencing manis tapi hanya darah tinggi atau saintifiknya hypertencion. Walaupun begitu, Wawa tetap mengambil berat tentang kesihatan diri dan cuba untuk menghidarinya dari terus kekal dalam badan kita.

Pot pet pot pet je... mesti anda nak tahu kan apa tu Milagro Coffee


Apa itu MILAGRO COFFEE?

Milagro Coffee merupakan satu produk minuman kesihatan TIDAK BERKAFEIN yang diekstrak dari pokok patawali dan diadun dengan bahan lain yang terdiri dari halia, lada hitam, robusta, arabika dan juga garam gunung menjadikan ia minuman 7 dalam 1 dimana ia sangat membantu kita mengawal dan mencegah penyakit seperti kencing manis, darah tinggi dan lain-lain. Ianya sangat baik dalam :-

  • Menstabilkan tahap gula dalam darah
  • Meningkatkan sensitiviti insulin
  • Membekalkan antioksidan yang tinggi
  • Mengurangkan keletihan kronik
  • Meningkatkan penghadaman
  • Melegakan sakit perut dan ulu hati
  • Menurunkan berat badan
  • Menyembuhkan osteoporosis
  • Melegakan demam selsema
  • Meningkatkan tahap tenaga
  • Menguatkan sistem imun
  • Merangsang aktiviti fizikal



Dari mana dapat perkataan MILAGRO ?

Haa, bukan sembarangan cipta nama tapi ada maksud tersendiri. Milagro diambil dari 3 bahasa iaitu ;

Melayu - Ajaib
English - Miracle
Spain - Milagro

Milagro adalah singkatan dari perkataan ;

MIL - singkatan dari million herba yang diciptakan oleh Allah S.W.T di bumi, dan
AGRO - bermaksud asli dalam ciptaan Allah S.W.T

Unik kan nama MILAGRO COFFEE? Bukan itu sahaj, Milagro Coffee juga membantu merawat, mencegah dan mengawal penyakit seperti :

  • Kencing Manis
  • Darah Tinggi
  • Sakit Sendi
  • Kanser
  • Cergas Badan
  • Bertenaga
  • Keradangan
  • Alahan
  • Batuk
  • Demam Malaria
  • Menguatkan Tenaga Batin
  • Awet Muda



Dimaklumkan, herba utama yang digunakan dalam Milagro Coffee adalah Tinospora Crispa atau dikenali 'Patawali' atau dipanggil 'Akar Seruntun' mengikut panggilan orang Melayu. Tinospora Crispa telah pun digunakan rami pengamal tradisional untuk pelbagai rawatan seperti demam, tekanan darah tinggi, luka, cacing usus, jangkitan kulit dan juga hyperglisemia. Selain daripada itu, ianya juga digunakan dalam merawat kencing manis dalam bentuk ekstrak akues disebabkan oleh kesan hipoglisemik yang boleh mengurangkan paras glukosa darah.




MILAGRO COFFEE DALAM MEDIA 

MILAGRO diasaskan oleh Salmah Hayyan, iaitu Pengarah Urusan dari Aqid Aqila Resources Sdn Bhd. Produk beliau iaitu MILAGRO COFFEE telah dirasmikan oleh MATRADE.





Produk minuman Milagro Coffee pernah disiarkan di Harian Metro. Milagro ini juga bakal diperkenalkan melalui billboard. Selain itu,  produk ini juga akan diviralkan di media social. Terbaru, Milagro Coffee akan dibantu di radio IKIM.FM.


TESTIMONI -TESTIMONI PENGGUNA 




Testimoni-testimoni yang berjaya. Ada yang boleh turunkan berat badan, melegakan rasa senggugut, atasi masalah kebas tangan dan kaki dan juga penyakit kencing manis.


Pengalaman Wawa mencuba Milagro Coffee

Sekarang Wawa nak cerita sedikit pengalaman Wawa setelah mencuba Milagro Coffee. Fisrt Wawa cuba masa tu Wawa tengah demam hampir nak seminggu. Alhamdulillah, dengan mengamalkan minum kopi ini, demam Wawa berkurangan dan tenaga kembali pulih sedikit. 

Rasa kopi ini pahit dan tak manis. Tapi takdelah rasa teruk. Sedap juga rasa dia. Dah kata minuman kesihatan, takkan nak letak gula kan? Tapi memang masih boleh telan lagi sebab rasa macam minum air kelapa + kopi .. hehehe..

Dan yang paling menarik, sepanjang Wawa amalkan kopi ini, walaupun Wawa dalam keadaan tertekan disebabkan nak menguruskan hal kerja blog dan lain-lain, alhamdulillah setakat ini Wawa tidak alami tekanan darah tinggi. Selalunya Wawa akan merasa stress walaupun benda kecil sehingga sakit kepala yang teruk.



PELUANG MENJANA PENDAPATAN BERSAMA MILAGRO



Pihak Milagro mempelawa anda bagi yang ingin menjana pendapatan bersama mereka dengan menjadi stokis atau ejen-ejen berdekatan. Jangan lepaskan peluang untuk sertai!




Bagi yang ingin dapatkan MILAGRO COFFEE, boleh dapatkan dengan berharga RM55 sekotak sahaja! Atau anda boleh hubungi di maklumat yang tertera ;



Instagram : @milagro_coffee

Boleh juga terus direct contact di whatsapp di talian 012 - 370 2676


SERTAI PERADUAN MENANG DUIT DAN PRODUK MILAGRO

1. Beli 1 kotak produk Milagro Coffee (WAJIB) dan selfie bersama produk Milagro Coffee

2. Buat satu entry dengan tajuk mesti ada perkataan "MILAGRO COFFEE"

3. Rakam satu video kreatif minum Milagro Coffee yang berdurasi antara 1 hingga 3 minit dan upload ke facebook masing-masing

4. Penyertaan yang mempunyai LIKE & SHARE terbanyak dikira sebagai pemenang

Hadiah peraduan :

Tempat Pertama :
CASH  MONEY BERNILAI RM1500 + 1 KOTAK MILAGRO COFFEE + MUG

Tempat Kedua :
CASH  MONEY BERNILAI RM1000 + 1 KOTAK MILAGRO COFFEE + MUG

Tempat Ketiga :
CASH  MONEY BERNILAI RM500 + 1 KOTAK MILAGRO COFFEE + MUG

Saguhati :
CASH  MONEY BERNILAI RM250 + 1 KOTAK MILAGRO COFFEE + MUG



1 comment :

  1. comelnya kak wawa dengan milagro coffe

    www.neezalife.com

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)

Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara