Monday, January 9, 2017

31 Days Challenge by JDT Blogger | Day 4 - Ada Apa Di Dalam Beg?




31 Days Challenge by JDT Blogger | Day 4 - Ada Apa Di Dalam Beg? | Kalau tau ritu cancelkan tajuk ni. Hahaha! Menyesal pulak bagi idea tajuk ni... adoiii laa... Dah macam nak sportcheck beg je nak tau apa ada dalam beg.

Oklah, Wawa bagi juga walaupun dah terlambat nak menyesal :D Actually, Wawa ada banyak beg. Tapi Wawa bagi handbeg dan juga beg makeup jelah. Korang nak tahu apa ada dalam handbag Wawa selain handphone? Mesti korang pikir beg Wawa macam kapal karam kan? Hihi...


Tadaaaa...... Sikit je kan? Sebab apa sikit? Wawa tak suka banyak-banyak sebab kalau jalan-jalan, beli barang ke nak tengok wayang ke, Wawa akan sumbat masuk dalam handbag sembunyikan.. Haha! Bijak tak Wawa? kekekeke.... 

Barang yang ada adalah monopod, wet tissue, purse, foundation harian, perfume VS, bedak Miyami, gula-gula berangin dan juga beberapa jenis lipstick/lipsgloss. Kenapa tu lagi banyak? Sebab Wawa selalu selalu tukar warna. Kalau pergi pakai yang gelap, nak balik guna yang nude... hehehehe...

Sekarang untuk beg makeup. Actually, Wawa ada 2 beg makeup. Tapi Wawa just tunjuk beg makeup harian atau simple jelah ea.. Yang lagi satu beg tu baru full barang makeup untuk customer.


Beg makeup tu arwah mak punya, dulu kemas-kemas jumpa so dari buang better guna. Haa, nampak tak barang apa tu? Abaikan rupa bulus-bulus dan beauty blender sponge tu, tak sempat nak basuh. 

Ini adalah barang makeup simple Wawa. Digunakan untuk keluar berjalan tapi takdelah semua guna kalau nak keluar, pilih juga mana satu nak guna time nak keluar. Kadang kalau malas sangat, Wawa guna je barang yang ada dalam handbag. 


Inilah rupa barang makeup yang Wawa guna. Kadang untuk review ke apa ke.. Ada yang dapat free ada yang beli ada yang .... apa-apa jelah.. hahaha! Untuk diri sendiri kita guna yang local tapi harga standardlah boleh tahan juga nak dapatkan tu... kekekeke.....

Beg makeup lagi satu kalau nak tunjuk memang penuh lah kot. Tak larat nak snap gambar.. So, dalam beg makeup dan handbag korang ada apa? Sharelah dengan kita. Mahal-mahal kan barang uolls... Kta tunjuk yang basic je dulu okay... Sebab tak pakai sangat pun kadang-kadang jer.. hihi..

Next entry? Haaa... sangat mencabar... kena tanya suami untuk next entry punya tajuk...


#jdtblogger     #31dayschallengebyjdtblogger

17 comments :

  1. Best la pandai make up. Cik ila calit bedak je.

    ReplyDelete
  2. wahhh.. beg make up yg simple pun dah banyak isinya.. kalau yg betul2 tu lagi la banyak kann.. hihi.. beg mekap dilah ada 3, 4 item je yg basic.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... ni simple kalau guna slh satu,,,, kekeke

      Delete
  3. Seronoknya tengok make up stuffs. Meriah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....tak meriah sgt ni ... kekeke

      Delete
  4. Bestnyaa jawab challenge mcm ni, hihihi jdt blogger je ke boleh :P . Bnyk brg mekap sis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. de mention dh kt post awl...bkn jdt blogger pon boleh join..

      Delete
  5. wahhh byknya barang mekap..akak bedak anak jek sekarang hahaha

    ReplyDelete
  6. Ohhh la wawa...awak lagi banyak makeup dari Kak Ros.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. brg simple je kak ni...mahal2 punya utk customer...huhu

      Delete
  7. Beg make up simple dah banyak cenggituu.. 😱😱 Terbaiklah Wa.. 👍👍

    http://akuvsdiashadhira.blogspot.my
    Have a nice day and happy blogging!😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..bg wa ni simple dah berpatutan kot....utk customer je pakai branded punya ..hihi

      Delete
  8. woah. simple pun banyak gak lah barang makeup sis wawa :D


    *drop by from: http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-4-ada-apa-dalam-beg-oo.html

    ReplyDelete

takkan singgah je ? bagilah 1 komen kt sini :)

Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara