Wednesday, September 14, 2016

Sumber Ayu | Wajah Baru Pembersih Wanita Daun Sirih



Sumber Ayu - Wajah Baru Pembersih Wanita Daun Sirih | Siapa kata kawasan intim tidak memerlukan pembersih? Macam muka juga perlukan facial wash atau pembersih muka. Begitu juga dengan kawasan intim wanita. Kalau tidak kekotoran melekat akan mnyebarkan bakteria atau virus dan menyebabkan kegatalan di miss V.  Oleh itu, kebersihan tubuh badan amat penting terutamanya pada kawasan intim.




Ada beberapa fakta menyatakan bahawa kawasan intim tidak elok dibasuh dengan menggunakan sabun kerana dikhuatiri akan mendedahkan kita kepada risiko jangkitan. Oleh itu, lengkapkan rutin penjagaan peribadi anda dengan Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU, diformulasikan dnegan bahan semula jadi agar kawasan intim wanita sentiasa dalam keadaan sihat dan bersih serta bebas dari bakteria jahat, kegatalan dan juga bau yang kurang menyenangkan. Kawalan pH pada paras pH3.5 merupakan paras ideal agar ekosistem berada dalam keadaan baik.

Ekstrak Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU merupakan bahan utama yang dipertingkatkan bagi membekalkan perlindungan tanpa bakteria dan memberikan kesegaran berpanjangan dari wangian semula jadi daun sirih. 


Dalam satu set ini ada 3 variasi yang Wawa cuba. Sangat friendly user


PEMBERSIH WANITA DAUN SIRIH SUMBER AYU BERWAJAH BARU

Kini, Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU turut hadir dengan wajah baru yang lebih segar. Dengan mengekalkan bentuk botol yang diinspirasi daripada keanggunan lekuk tubuh wanita, pembersih wanita ini tampil dengan rona yang lebih menarik bagi membezakan setiap variasi di hiasi dengan kemasan yang lebih terperinci. Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU ini juga di perakui Halal oleh JAKIM bagi manfaat para pengguna Muslimah.

Produk ini sesuai untuk semua peringkat umur bagi kaum wanita dan didatangi dalam rangkaian enam (6) wangian yang menarik dan pelbagai :




  • Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Orkid – Haruman segar dari kuntuman orkid, memberikan wangian ringan dan rasa bersih yang kekal sepanjang hari. Amat sesuai buat wanita ayu yang sentiasa mengekalkan keanggunannya dalam pelbagai cara.
  • Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Mawar – Wangian mawar mekar yang manis memberikan aroma yang menenangkan dan rasa bersih sepanjang hari. Pilihan bagi mereka yang berjiwa romantis
  • Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Floral – Kombinasi percikan aroma pelbagai bunga memberikan rasa segar sepanjang waktu. Ciptaan ideal bagi wanita yang sentiasa ceria dan bersahaja.
  • Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Musk – Aroma semula jadi kasturi yang ringan menyuntik kesegaran optimum agar kekal sepanjang hari. Varian ini sesuai dengan wanita yang sentiasa kehadapan dan meminati haruman patchouli yang terkenal dengan nuansa anggun.
  • Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Gambir – Bauan herba yang harum serta memberikan kesegaran semula jadi. Pilihan terbaik buat wanita klasik yang sofistikated dan menghargai sentuhan alam di dalam kehidupan.
  • Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Fruity – Aroma manis buah-buahan tropika mampu memberikan anda rasa bersih dan segar sepanjang hari. Pilihan terbaik bagi si gadis yang ceria, lincah dan sentiasa bersedia dan yakin dalam apa jua keadaan.



Rangkaian Pembersih Wanitaan Daun Sirih SUMBER AYU yang dibawakan oleh WIPRO UNZA boleh didapati pada harga RM3.60 (90ml) dan RM5.80 (200ml). Produk-produk SUMBER AYU kini terdapat di semua pasaraya utama, dan juga farmasi. 

Tuesday, September 13, 2016

Amez Care | Tuala Wanita Berasaskan Bio Herba



Amez Care Tuala Wanita Berasaskan Bio Herba | Bagi wanita yang sudah akil baligh memang akan didatangi dengan bendera merah atau haid. Penggunaan pad (tuala wanita) juga bergantung pada keselesaan setiap individu. Memang banyak jenama pad diluar sana tapi jarang terdapat pad berasaskan herba yang terdapat di pasaraya. Pernah dengar Amez Care? Wawa baru first time dengar dan berpeluang untuk mencuba jenama ini.




Amez Care Bio Herbal Sanitary Pad

Amez Care merupakan keluaran terbaru yang mengeluarkan tuala wanita yang berasaskan bio herba dalam memberi keselesaan kepada kaum wanita yang didatangi haid. Tuala wanita herba ini direka dengan berkualiti tinggi untuk keselesaan pengguna dengan selamat tanpa sebarang masalah alergik mahupun gatal-gatal di miss V ketika haid. Tuala wanita ini mengandungi herba terpilih seperti aloe vera, papermint, tea plant, chamomile dan lavender yang dihasilkan melalui teknologi far infrared, nano silver dan ion-ion negatif.

Terdapat empat (4) jenis tuala wanita Amez Care, tetapi Wawa berpeluang untuk mencuba tiga (3) jenis tuala wanita Amez Care iaitu Amez Care Pantyliner, Amez Care Day dan juga Amez Care Overnight.



Amez Care Pantyliner



Amez Care Pantyliner sesuai digunakan setiap hari kerana ianya sangat nipis dan selesa. Bahkan, ianya dapat mengurangkan keputihan. Wawa menggunakannya ketika Wawa dihujung-hujung period atau ketika berjalan untuk keselesaan diri. Bauan herba ini akan menyerap bau yang kurang menyenangkan seperti kita berpeluh berjalan seharian ataupun bau keputihan. Pantyliner ini terdapat 30 pcs dengan berharga RM11.90 sahaja.


Amez Care Day



Amez Care Day untuk kegunaan pada siang hari ketika datang haid. Pad ini mempunyai wing dan ia dapat mengelakkan dari pad beralih arah. Wawa dah mencubanya dan ianya sangat selesa kerana bila pakai rasa macam tak guna pad sebab rupanya yang nipis tapi tidak mudah bocor. Permulaan pakai akan merasa sejuk kerana terdapat kandungan herba papermint dibahagian miss V. Pelekat di wing sangat kuat dan ia memberi keselesaan ketika menggunakannya. Tuala wanita Day ini terdapat 12 pcs dan berharga RM12.90 sahaja.


Amez Care Overnight



Amez Care Overnight pula sangat sesuai dipakai pada waktu malam kerana mempunyai kelebaran dibahagian belakang bagi menghalang kebocoran ketika tidur. Jika ada wanita yang jenis keluar banyak darah haid, boleh juga menggunakannya pada siang hari. Pad Overnight ini juga mempunyai wing dan akan berasa sejuk dipermulaan pemakaian. Pelekat yang kuat dapat menghalang ia dari beralih. Boleh didapati dengan 10 pcs dan berharga RM12.90 sahaja.





KELEBIHAN AMEZ CARE SANITARY PAD :

1. Nipis dan ringan
2. Pelekat yang kuat
3. Penyerapan yang cepat
4. Tahan kebocoran
5. Rasa sejuk 'mint' memberi keselesaan
6. Bekas yang di seal dapat mengekalkan bau herba dari hilang
7. Mengurangkan rasa senggugut
8. Menghilangkan keputihan




Wawa dah mula suka pakai pad herba lagi-lagi yang pantyliner. Memang bila mula pakai pad ini senggugut Wawa tiada! Paling tidak cuma rasa sakit perut biasa jer. Dengan rasa sejuk 'mint' itu sangat-sangat membantu kurangkan masalah ketika period. Cuma satu jer, pad ini mengandungi gel. Wawa tak suka guna pad gel dan Wawa mengalami kesukaran sedikit mungkin sebab tak biasa guna gel kerana Wawa kebiasaannya akan basuh hingga bersih. Tapi satu je Wawa nak puji, walaupun pad ini mempunyai gel, ia tidak terlalu mengembang ketika terkena air dan darah di gel tersebut serta-merta akan hilang. Bukan seperti pad-pad yang lain.




Jika korang memang pengguna pad herba atau ingin mencubanya, korang bolehlah menghubungi maklumat yang tertera dibawah :

Website : www.amezcare.com
Facebook : Amez Care
Instagram : @amezcare 

Tuesday, September 6, 2016

Harum Malam | Supplemen Dalaman Tubuh Badan Wanita






Assalamualaikum..

Harum Malam Supplemen Dalaman Tubuh Badan Wanita | Ramai wanita sekarang kurang menitikberatkan tentang penjagaan dalaman diri kerana dengan kekangan masa untuk fokus kepada pekerjaan mereka. Tapi kini tak perlu risau lagi kerana Harum Malam keluaran Millennial Gel Sdn Bhd yang merupakan 100% syarikat bumiputera dapat membantu mengatasi masalah-masalah dalaman yang wanita hadapi sekarang.


Apa itu Harum Malam?

Harum Malam merupakan supplemen dalaman khas untuk wanita bagi mewangikan tubuh sepanjang masa disamping berkesan secara semulajadi sebagai perapat. Ianya juga membantu menyihatkan dan mencegah bau badan. Yang paling utama, ia dapat merawat masalah seperti keputihan, gatal-gatal di vagina, mengetatkan vagina, hilang hanyir dan lain-lain lagi




Anda mesti tertanya bahan apakah yang digunakan dalam Harum Malam ini. Selamatkah ia digunakan? Jangan risau, kerana produk ini sememangnya HALAL dan telah disahkan oleh KKM. Wawa pernah consume Harum Malam dan kali ini Harum Malam kembali dengan berwajah baru! Antara ramuan yang digunakan adalah ekstrak ros, buah tin, sireh, kismis, madu, goji, limau purut, kayu serapat, buah delima, manjakani, pueraria mirifica, pueraria lobata, senna dan strawberry.





KELEBIHAN DAN KHASIAT HARUM MALAM

  • Menghilangkan bau badan
  • Membantu menyegar dan menyihatkan badan
  • Membuang angin dan toksin dalam badan
  • Menegangkan payudara dan membentuk punggung agar lebih montok
  • Menyuburkan dan merapatkan pintu rahim
  • Menguatkan keinginan hubungan seksual suami isteri
  • Mengatasi masalah vagina kering
  • Menghalang bau kurang enak atau gatal-gatal 
  • Meningkatkan dan melancarkan perjalanan dan kitaran haid
  • Anti penuaan dan mencantikkan bentuk badan dan wajah

Masih ragu-ragu dengan kewujudan Harum Malam? Harum Malam telah keluar di kaca televisyen TV AlHijrah dan telah berada dipasaran lebih kurang dalam 7 tahun sehingga kini !






Golongan yang sesuai ambil Harum Malam :

- Anak dara
- Wanita berkahwin
- Wanita berpantang
- Wanita yang menyusukan anak
- Sesuai untuk usia 50 tahun ke atas

** Boleh di ambil setiap hari walaupun period
**p/s : Untuk wanita yang mengandung tidak dibenarkan consume dikhuatiri akan mengalami kesukaran untuk bersalin (sempit) kerana ia mengandungi kayu serapat.




Cara Pengambilan Yang Betul :

Pagi : 1 sudu sebelum sarapan
Malam : 1 sudu sebelum tidur

* Boleh diminum terus.
* Minum air masak banyak selepas minum Harum Malam.
* Pastikan menggunakan sudu plastik kerana Harum Malam mengandungi madu, dikhuatiri jika menggunakan sudu besi akan hilang khasiatnya.
* Simpan di peti sejuk untuk kegunaan seterusnya.


Pantang Larang Harum Malam :

1. Elakkan dari minuman berais.
2. Ibu mengandung tidak dibenarkan.
3. Minum ikut sukatan yang diberikan sahaja. (Tidak dibenarkan mengambil lebih dari sukatan)
4. Untuk kesan yang maksimum, amalkan setiap hari.



TESTIMONI PENGGUNA HARUM MALAM :









Pastikan beli yang ORIGINAL! Anda boleh mengesan produk ini original atau tiruan dengan scan barcode yang terdapat di botol.




Anda tak sabar untuk mencubanya? Jom dapatkan segera dengan harga yang berpatutan!

HARGA HARUM MALAM :

Semenanjung : RM33.00
Sabah/Sarawak : RM39.00

*Kandungan botol 250ml


Untuk keterangan lanjut, sila hubungi maklumat berikut :

Instagram : @harum_malam_hq
No Tel : 010-4042769 (HP) / 03-33585344 (Office)


Sunday, September 4, 2016

Elianto Blusher Tangerine Love Pallete








Assalamualaikum...


Elianto Blusher Tangerine Love Pallete | Kali ini Wawa muncul dengan entry tentang review produk kecantikan iaitu produk kosmetik dari Elianto. Sebelum ini Wawa review produk skincare je kan, sekarang tukar selera kejap. Haha! Siapa yang suka makeup atau makeup lover atau newbie baru nak belajar makeup ke, memang eloklah nak tau serba sedikit pasal entry kali ini.




Walaupun drugstore, tapi jangan pandang rendah tau. Sebab harga barang dari elianto pun boleh tahan. Hehe! Nasib masa Wawa beli blusher ni masa tu tengah promosi dari Elianto. Harga asal dalam RM45 gitu tapi promosi hanya RM25 araound only. Wawa terdetik nak cari blusher ni sebab packaging dia sangat comel dan bentuk dalamnya berupa kotak selepas Wawa tengok 1 video tutorial menggunakan blusher ini. Blusher Pallete ini ada dua jenis color iaitu Rose Love & juga Tangerine Love. Wawa pilih Tangerine Love sebab color more to sweet nude manakala Rose Love more to pinky ala-ala sweet barby doll gitu.




Kalau tengok pada gambar atas ini, dia memang ada 4 color dalam 1 pallete. Siapa suka mix color boleh guna mix, tapi kalau tak nak boleh pilih salah satu color. Kalau nak tahu, color yang hujung kiri tu korang boleh juga buat hightlight tau. Haa, nampak tak kat situ dah jimat kos bagi yang ikut harga bajet masing-masing? 


Korang nak tengok Wawa makeup menggunakan Elianto Blusher Pallete?




Inilah rupa Wawa selepas menggunakan blusher pallete Tangerine Love by Elianto. Jangan kecam Wawa muka sebelum makeup. Haha! Cantik tak color blusher? Nampak natural je makeup. Sesuai untuk makeup ala-ala nude. Penggunaan blusher di atas Wawa menggunakan keseluruhan color pallete ini dengan sapuan secara nipis sahaja. Kalau nak tebal boleh ajer takde masalah.




So, bagi korang yang ingin memiliki blusher dengan harga berpatutan dan pigmented, bolehlah pergi ke cawangan Elianto ditempat anda sebelum blusher ini kehabisan stok. Walaupun blusher ni dah lama keluar tapi masih ramai lagi menggunakannya kerana harga yang berbaloi untuk dimiliki dan color yang sangat-sangat pigmented.



Thank You ! See Uolls for the next entry :)


Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara