Monday, July 15, 2013

Cara Mudah Dengan Daftar 8share.com Tambah Duit Poket FREE !!






Assalamulaikum :)

hari ini nak tunjuk step daftar 8share.com
bagi yang bloggers msti ramai dah tahu 
bagi yang tiada mungkin tak tahu
dan disini saya nak share sikit kerana
ada permintaan rakan2 nak daftar 8share 

Alhamdulillah ! dah cashout 8share 2 minggu lepas
dan my earnings naik balik dalam 1 minggu lebih seperti dibawah :)
follow steps by steps okee :)

DAFTAR 8 SHARE ??
|
|
\/

FOLLOW THIS STEPS :


1. Join/Daftar 8share
 (klik dalam petak merah utk daftar)


2. Sign Up seperti biasa
(isi username/email/password then klik 'create my account')
*username tu letak2 ikot suka anda


3. Sign In 8share.com
(sign in seperti biasa)


 4. Specials
(selepas sign in ruang atas kanan ada cm kotak merah , klik 'special' iaitu iklan2 kita)


5. Iklan
slps klik 'specials' anda akan nampak kotak banyak2 mcm atas ni , maknanya itu adalah iklan2 yang anda perlu share kpd rakan2


6. tengok iklan mana available

nak pilih iklan senang , tgok cm iklan atas msti ada dua2 tu . yg penting mesti ada tulis $$ (RM) kalau korang share iklan yg tiada nilai $$ mmg xdpt earning :) pilih dulu tengok iklan mana ada $$ baru korang share oke ? dan days yg diberi mesti lama jangan hari ini share rupanya esok tamat , xsempat nak capat target 1 iklan . kui3x :D


7. baca arahan stiap iklan dulu

tgok iklan tu dia suruh share to get rewarded . jadi anda kenalah share untuk dapatkan rm5 1 iklan itu 
tapi jika time korang dah share dpt 60sen jer xpe jgn risau , dia xkan tolak earning yg kita da kumpul 60sen tu :) share kt kengkawan suruh klik tau ! then ikot 3 steps ia
* peringatan !! 1 klik per person only xpyh klik byk2 kali dan kita sendiri xleh klik sbb kalau korg klik iklan sendiri pun tetap xdapat earning , buwekk !! :P


8. steps 1st share

 kalau nk view website link iklan kita boleh klik 'visit the website'
dan boleh copy link dr website tersebut utk paste ktne yg patut


9. steps 2nd share
ada pilihan kt steps 2 ni , korg pilihlah ayat mana yg korg rasa best utk menarik org lain utk klik 
kalau taknak pilih bolehh ... blaahhh ! ke steps 3 :D


10. steps 3 share
last step ni krg sharelah kt mana2 korg suka 
facebook ke twitter ke , pastu kalau nk ubah ayt sblum share tu pon boleh no hal :)
then klik 'share link' / 'tweet'

DONE !!

untuk tengok korg punya earnings klik 'dashboard'


dan korg akan dpt tengok jumlah earning cam kat bawah ini :)
baru je cash out hasil dulu dan hasil bawah ni jumlah earning baru 
dr minggu lepas dh kumpul rm50 lebih :) easy dan simple . 
korg boleh kumpul earning yg penting rajin :)
(klik gambar utk lebih jelas)


nak cash out duit boleh after dapat RM50 :)
klik kt 'dashboard' gi kat belah kiri sebelah iklan ada tulis
'profile/specials/cashout'
amik cashout dan tulis bank apa yg boleh 8share transfer kt bank anda
kalau tak paham boleh PM ye :)

* peringatan !!
korg boleh share link dan promote pd kawan tapi jangan sampai kawan tak tahu tu link apa 
sbb sekarang byk link virus , takut kwn2 anda xpercaya terus report link2 yg anda post :)
jadi gitau kawan2 dulu bahawa ia bukan spam/virus tp 1 iklan utk tambah earning atau tambah duit poket :) jika xpercaya xpyhlah nk spam2 bagai , senyap2 sudah , kan kan kan ?? ^_^

jum daftar bagi siapa belum !!
 

SELAMAT MAJU JAYA !!

Sunday, July 14, 2013

nak buat " SEGMEN EXCHANGE LINK "







Assalamualaikum semua ! :)

haaa , nape tajuk atas ?
alah cam korang tak tahu pula
ke buat2 tak tahu ? kih3 ^_^


sebenarnya ramai yang buat exchange link kan?
lagi2 kalau dlm GA / contest / segmen
ramai suruh klik iklan  * termasuk saya !

actually wawa nk cadangkan
buat " segmen exchange link "
agak2 korang setuju tak ?

oklaah , buat bloggers baru mungkin xpaham
exchange link ni famous jugak dikalangan bloggers
apabila anda join Nuffnang , 8share , mysharing atau etc
anda akan dapat duit setiap per klik

utk lebih lanjut sape tak paham
PM fb --> Wawa Ashihara

nak tanya pendapat korg ?
SETUJU tak buat segmen ni ?
nanti korg boleh exhange link
untuk tambah earning korg ! :)

kalau setuju boleh komen :)
tapi korang kene jujur 
kalau ada yg dah klik link korg 
pliss balas balik
dan yg kata dah klik tuh , jgn MENIPU pula
jangan hidup SELFISH okeyhhh !
Allah nampak apa hambaNya buat :)

sape nak join GA wawa lagi ?
klik link bawah nih ye !


Friday, July 12, 2013

SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan






Bismillah :)
Assalamualaikum semua
pada penganjur thanks sudi invite utk join :)
pada sapa nk join mehlah ramai2
boleh kenal2 sesama blogger :)



Selamat Menyambut Bulan Ramadhan , Semua ! Hehe . Kali ni Fie nak buat segmen simple yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan " . Tujuan Fie buat segmen ni untuk berkenalan antara satu sama lain n untuk menambahkan follower n trafik blog korang . Segmen ni bermula pada 13 July 2013 sampai 8 Ogos 2013 11.59 malam . Fie hope sangat2 segmen ini mendapat sambutan meriah .

CARA - CARA NAK JOIN

  1. Follow blog CIK FIE
  2. Like fanpage CIK FIE
  3. Buat satu entri yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "
  4. Copy coding entri yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini

Jum join segmen ni !

tamat 8 Ogos 2013 :)


Updated !! Senarai Peserta GA by Wawa Ashihara






Ini entry senarai peserta GA by Wawa :)
sila cek nama anda tersenarai atau tidak . jika tidak boleh gtau oke ~
fast serve --> click cntrol C + f atau click f3 :)


Peserta-peserta awesome dan baik hati :

  1. http://nurinaireen.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  2. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  3. http://budakkecikpunyabelog.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  4. http://farraanuar.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  5. http://thisisourlove-story.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  6. http://cadburyhana94.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa-ashira.html
  7. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  8. http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  9. http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  10. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  11. http://setiasmile.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  12. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  13. http://tampawan.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  14. http://ierahluvie.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  15. http://ikalib.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  16. http://walkstatic.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  17. http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  18. http://dramaticyang.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  19. http://www.cikfie.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  20. http://ciktietieee.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  21. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  22. http://lipspinkluvie.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  23. http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  24. http://mahiraridzuan.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  25. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  26. http://tieysmilez.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  27. http://fiqansz.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  28. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  29. http://stuffyies.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  30. http://hikayatraisyasukor.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  31. http://ordinaryalyaa.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  32. http://worldlynda.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  33. http://eika-junho.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  34. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  35. http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  36. http://www.farah-wahidah-blog.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  37. http://miradila96.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  38. http://pinkygorgeoous.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  39. http://nazwww.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  40. http://aimionlyforcontest.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  41. http://umikasum.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  42. http://diebadhie.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  43. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  44.  http://syasya-husnina.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  45.  http://lienliedot.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  46. http://villahaslie.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  47. http://xqilxh.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  48. http://kalapenamenari.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  49. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  50. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  51. http://ceritapija.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  52. http://dairisally.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  53. http://nuraizwahdahwan.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa_16.html
  54. http://siszetty.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  55. http://greennnpanda88contest.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  56. http://hanazaty.blogspot.com/2013/07/klik-banner-utk-join-semoga-ramadhan.html 
  57. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  58. http://worldpinkheart.blogspot.com/2013/07/ga-ramadan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  59. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  60. http://izzam4eva.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  61. http://zawanizainal.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  62. http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  63. http://misschillax.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  64. http://l-e-a-w-e-s-o-m-e.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  65. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa_25.html  
  66. http://we-holland.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  67. http://fifahsubuki.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  68. http://dunianuranisamar.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  69. http://anewdaaay.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  70. http://superpilotwoman-atiqah.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  71. http://atomenmerah.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html
  72. http://superpapaya.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  73. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  74. http://mizzikastories.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  75. http://akuainkausiapa.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  76. http://randomtalking123.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  77. http://mylife-leogurl94.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  78. http://izniyannie.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  79. http://hanis-hashim.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  80. http://wawa-damia.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  81. http://ainahananinonino.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  82. http://dearhazeera.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  83. http://mangkukplastik97.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  84. http://eyra1990.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html  
  85. http://masnayli.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  86. http://farinahashari.blogspot.com/2013/08/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html 
  87. ANDA ??? jum join GA ! ;)

nak join GA bg yg belum ?

Senarai Hadiah
* gambar dah upload !

Wednesday, July 10, 2013

Senarai Hadiah GA Ramadhan & Birthday Wawa by Wawa Ashihara






Ini senarai hadiah untuk GA 
jika penyertaan ramai
hadiah akan ditambah lagi :)



Senarai hadiah :

  • Baju 2 helai dan 1 T-shirt * by Wawa
  • Siseido Mask black 2pcs / white 2pcs / naturgo 2pcs * by Wawa
  • Lip Mask Collagen 2 pcs * by Wawa
  • Eye Mask Collagen 2 pcs * Wawa
  • 1 buku Islamik * by Isamuddin
  • 1 Hiasan meja * by EjuLz
  • 3 bookmarks * by Anis Shahira
  • 2 Cenderahati pen 2pcs * by Wawa
  • 2 Cenderahati lilin wangi 2pcs * by Wawa
  • Topap RM 10 ( maxis/celcom ) * by Amir
  • Topap RM 5 2x ( maxis/celcom ) * by Amir
  • Topap RM 3 2x ( celcom sahaja ) * by Wawa
  • 3 Tudung Bawal 3 Tones bidang 55  *by Nabilah ---> sponsor baru !
  • Shawl Pashmina Plain 1x *by Wawa --> tambah hadiah!
  • Shawl bercorak 1x *by Wawa --> tanbah hadiah
  • Hadiah misteri untuk Top Referral ! *by someone :)  
  • Bookmarks x 3 *by Nik Hifzi    New ! 
  • Key Chain Mesir x 2 *by Nik Hifzi   New !  
  • Topap rm5 x 2 ( celcom) *Echa New !


GAMBAR HADIAH UNTUK PESERTA 
*mungkin ada yg akan bertukar dan dibagitahu pd peserta nanti :)


contoh buku by Isamuddin
 

contoh bookmarks by Anis


contoh hiasan meja by EjuLz

bawal 3 tones by Nabila

contoh topap maxis/celcom by Amir


shawl pashmina plain hijau by Wawa

shawl corak by Wawa

cenderahati lilin wangi & pen by Wawa

Siseido mask / lipmask / eyemask by Wawa

t-shirt size M by Wawa

Mini Blouse size 36 by Wawa

Baju Pink M-L by Wawa

contoh topap celcom by Wawa dan Echa

Key Chain dr Mesir by Nik Hifzi

Bookmarks by Nik Hifzi








 

Monday, July 8, 2013

GA Kad Raya 2013 by EJulz






Assalamulaikum :)

jum join GA kad raya nihh !


Click banner to join !

Ucapan selamat hari raya :

hmmm , sblum tu nk ucap selamat myambut bulan Ramadhan :)
selamat berpuasa ! bg yg xde alasan pose pnuh yee ! :)
LAST but not least ...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2013
MAAF ZAHIR DAN BATIN
kepada semua bloggers ^_^
Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara