Friday, February 15, 2013

semester 6 bermula disini...

6:24 AM 3 Comments




Assalamualaikum ! ",)

 Entry kali ini akan bermulanya kisah
seorang mahasiswi yg akan meneruskan 
sesi pengajiannya di semester 6 tahun 3
jurusan Quran dengan Multimedia !!~

Alhamdulillah ! selesai mendaftar 
tetapi subjek yang bakal ditempuh 
terasa bahangnya ! ^_^

* pendaftaran kursus secara online untuk semester 6 ini

disini nak kongsikan jadual / timetable :

* inilah jadual yang bakal ditempuh apabila bermulanya sesi pengajian  

nampak disitu hari Isnin dan Selasa full !!
dan 4 hari berturut-turut kelas malam seyhh ~

sebenarnya subjek BI III itu sungguh killer !
kene pulun abes2 kalah amek MUET 
gerun pulakk aku nk hadapi !~

Ya Allah ! Kau permudahkanlah segala urusanku ketika menuntut ilmuMu ini , untuk mengecapi kejayaan di dunia dan di akhirat kelak .
Dan sesungguhNya aku menuntut ilmu keranaMu Ya Allah !
berikan aku petunjuk dan hidayahMu . Ingatkan aku kepadaMu .
SesungguhNya hidup dan matiku hanya kepadaMu !~ Amin Ya Rabb Al'Amin ~

Saturday, February 2, 2013

Cuti Sem 5 only 1 month !

6:57 PM 9 Comments



Assalamualaikum ! :)

nampak tak tajuk diatas ? yupp ! only 1 month 
tp kira okee la dpt cuty kan :)
bila da cuty nk study , bila study xsabar nk cuty !
lumrah kehidupan sebagai mahasiswa/i ..

dek kerana lame xupdate entry kt blog ni
saya buat rentetan sedikit my journey during sem break !
okee ! Oh My Englishhh ! :')

17 / 1 / 2013 ( Khamis )

after abes last exam hari rabu tu , kitaorang dok jalan-jalan ke KL , menemani kawan sorang betulkan laptop , sorang gian nak g I-city .. our destination from Nilai - Lowyat - Berjaya TImes Square - I-city Shah Alam !! :) 

memang memenatkan dan melaparkan perut kami :) pedulikan laa yg penting dpt isi perut sudah memadai kan ? selepas magrib bertolak ke I-City Shah Alam , nk berpandukan GPS xberjalan , main arah je jalan asalkan sampai . Alhamdulillah ! sampai jua kami :)

so , kami sempat tangkap gambar di I-City sikit jee sebab kepenatan :) dapat juga merasakan Snowalk I-City kat sini . bagi siapa yang belum merasai lagi Snowalk ni , bayaran agak berpatutan kott :) setahu saya la kalau dr pukul 10 am - 6 pm bayaran RM 25 tapi after tu 7 pm - 12 am bayaran RM35 .

 

** sorry sbb kualiti gambar xberapa jelas dsbbkan suhu yg sejuk gilerr :)


26 / 1 / 2013 ( Sabtu )

hari ni adalah hari pertunangan aku ! ceeehh ! xdelaa , pertunangan kakak kepada kawan aku :) dia jemput datang ke rumahnya :) so , anak2 dara amik berkat sikit mana tahu jodoh datang tetiba :) cer teka dimana saya berada :)

 


 ** sorang rakan saya da tunang dah yg tudung grey :)

28 / 1 / 2013 ( Isnin )

menyambut bufday rakan hari ini , kek xde sebab tyme tunang sis dye dah potong kek bufday da :) jadi kami makan2 di KFC sajee :) kebetulan pula kami bertiga bertemakan kelabu + hitam :) nila bufday girl yg kena suap :)





 
** tangkap gambar wt kenangan :)



ini sahaja yang saya dpt update sebab terlepas hari kan ? :)
btw , akan datang akan diupdate pula 
tata :)