Saturday, September 24, 2011

program mahasiswa bersama professor luar negara

Assalamualaikum !!
arney ada program mahasiswa bersama professor
hanya pelajar QM tahun dua sahaja walaupun kehadiran tak memenuhi ruang bilik seminar 
nak tengok , nak tahu siapa professor itu ??

 

inilah dia professor yang bersama kami tadi !!
Professor of Geology , King Fahd University of Petroleum & Minerals , Dhahran
Prof. Dr. Zaghloul Ragheb Mohamed El-Naggar

orang lain dok sibuk upload picture ARTIS or RETIS !
tapi aku sibuk upload gambar orang ternama 
korang nak kata aku jakun lantak kau !!
ada aku kesah !! HAHA!!~

bidang beliau bukan sahaja berkaitan Petroleum yee..
tapi pakar dalam bidang al-Quran Karim dan tafsir ..

inilah saat gambar indah kami bersama beliau
selepas tamat program sebagai kenangan
kerana jarang dapat jumpa orang2 macam ini 



mula berada dibilik mesyuarat utama 
pindah ke bilik seminar atas perkara tak dapat dielakkan

 

lecturer kami bergambar bersama professor

 

sesi bergambar pelajar lelaki QM 

 

sesi bergambar pelajar perempuan QM

 

ce cari mana muka aku !! hehehe


sesi bergambar senior dan dekan bersama professor

 

after program
jammy , fafau , pika , yam , farhana

 

fafau , aku , pika , farhana

seronok lah !! sebab dapat berjumpa dengan professor luar negara 
dan seronok sebab dapat makan free !!!
yepppiii !!
okbaii !!~

Thursday, September 22, 2011

bebola bulat buntal mek yam

Salam sahabat2 blogger !!
aku tak tau nak update apa sebenarnya ..
jadual sangat2 pack even kelas banyak xmula lagi ..
better aku update apa yang aku lalui jelah ..
HAHA!~

actually , malam tadi celebrate bufday wedok !!
simple jee sambut , dah terlanjur ada kek sekali ..
alang-alang ada tuh baik makan kan ??

after jee abes kelas malam tadi  terus g kedai makan ..
carik punya carik tutup dah kedai yang selalu makan citu..
last2 kami pun sambut jela kat kedai mama kat acasia ..
nasib baik tak ramai orang ..
kebetulan kawan2 aku ada yang buka xmakan nasi..
so , makanlah kat citu sekali ..

tak nak celoteh pepanjang ! 
aku tau korang bosan ngan gaya cerita aku..!!~
nih aku bagi kongsi pic...
sambut bufday someone da beso dah !!
dax serumah aku , sekos aku , seuniversiti , senegeri aku !!


Selamat Hari Tua Maryam


senyum bertahi lalat tu bufday mek yam !!


kek perisa oren !!
tau tak mata aku tumpu kat bebola bulat buntal tuh !!
HAHA!!~

 

mira , farhana , jammie , syafiqah
ni kawan sekelas aku dulu BQB2 but kami still rapat !!

 

farhana , mekyam , mira , fafau
mana Juwekk !! ce teka ce teka !! hehe ..


sian intan kat hujung !! apa Juwekk buat tuh ??
dah kenapa fafau ketawa sorang2 ?? HAHA!!~


geram gile tgk bulat2 atas nih !!

that's all aku share !!
okbaii !!~

Sunday, September 18, 2011

jamuan raya dan hari terbuka

haii semua !!
oklaa , xnak pjg cerita ..
baru harini dapat update entry baru ..

gabung dua situasi ...
jamuan raya dan hari terbuka ...
itupun jamuan simple2 jee ..
sekadar nak perabeskan kuih raya dari berkulat..
HAHA !!~

Jamuan Raya BQB1






Open House Kajang





jadual betul aku akan update kemudian
okbaii !!~

Friday, September 9, 2011

last day active for blogwalking

Salam sayang u'all ..!!
nampaknya arney aku sangat busy 
packing barang nak lari rumah !
what ?? nak lari rumah pon kena packing barang ke ??

actually , 
today last day at sweethome in Kluang 
tomorrow i'll back to my rent house 
hoolaa , balik uma sewa !!
skang kan dah naik sem n monday start kuliah 

For readers ! mybe today is my last day active for blogwalking . Not as usually before this . Rasa nak menangis pulak bakal unactive at blogger . Ceewahh !!~ bedebah kau Juwekk . HAHA!!~ But it's for real situation meyhh . Now , aku kena concerntrate lah pada  8 subjek killer sem 3 nih .. blogwalking tu still berjalan lagi but not as usually coz sibuk dengan sesi kuliah . InsyaAllah , aku still terjah , follow korang seperti biasa . That's my hobbies ! *babi sial laa kau guna bahasa rojak !

Okeyy !! korang yang newbie or yang baru jadi follower and watever laa dgn aku nih , mesti tertanya-tanya which place my study ?? *Cisstt! perasan femes kau ! hahaha .. just kidding ! aku hanya study disebuah IPTA yang baru naiktaraf , maaf ! tak femes cam korang ~ Hihihi .

Universiti Sains Islam Malaysia
Nilai , Negeri Sembilan



Haa , itulah nama Universiti tempat aku belajar menuntut ilmu . Kos apa kau amik ?? alaa, kat about me aku ada tulis . nak tahu juga kee ?? Oke , now aku merupakan budak or student Fakulti Pengajian Quran dan Sunnah dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Pengajian Quran dengan Multimedia .


klik image atas go to website USIM


Lastly , disini lah hidup aku akan bermula sebagai pelajar tahun dua sem tiga . 20 jam credit untuk kau pulun madah-madah ni Juwekk ! InsyaAllah , dipermudahkan segala urusan . Amin Ya Allah !!

p/s : aku takkan lupa dunia belog ni dan aku akan update every week even not everyday !! by the way , thanks so much for all readers n my followers yang sanggup sengkang mata datang belog ni untuk blogwalking . Aku hargai jasa kalian . Thanks for support me !! berikan aku semangat lagi untuk berblogwalking dgn belog !! luv u all !! muahhx !!~ ^_^

Thursday, September 8, 2011

topap kena cukai 6% start 15 September 2011 !!


ko biar betul Juwekk ??
ehh , betul tak betul ..
aku tak pastilah .. tapi aku sampaikan..
apa yang orang lain dapat tahu benda alah nih ..

6% dari topap semua rangkaian akan dikenakan start 15 September !!

aku mula dapat tahu pun coz 
my sis gtaw semalam kata kena cukai nanti ..
orang kedai jual hp and topap yang bagitahu ..
ada juga kawan aku dapat mesej dari fon 
kata 15 Sept akan dikenakan 6 % cukai pada topap ..

so , apa ag korang rasa xbetul ??
memang lah tv and suratkhabar tak uarkan lagi ..
tapi dah kuar kot lau xsilap..
link xegtla tp dr BERNAMA ..~
kalau xnak percaya kt citu , silakan ..
aku bukan membohong tapi menyampaikan apa aku dapat ..
up to u all lah nak caye ke tak ..

TERBARU dr BERNAMA ..
jumlah topap akn ganda ke RM10.60
kalau topap RM10..
tak kesahlah mne2 yg penting kne burn gitu ..
nampak mcm kecik jee jumlah ..
tapi kalau dah berjuta2 orang topap ??
banyak untung woohh income masuk !!~

TAK CAYA OR RAGU-RAGU ?
click link bawah ni untuk bulatkan mata korang !!


kalau betul xkena cukai ..
ehh , ALHAMDULILLAH ..
kalau betul kena ..
gigitlah jari sampai putus !!

p/s : hanya sampaikan berita ini sahaja dari orang-orang yang dah kena . terpulang lah nak percaya ke tak yee . kalau salah maklumat , harap maaf .* sedeyy kot ada org kata aku MENIPU jee lebih !

Wednesday, September 7, 2011

jadual sem 3 sbg student QM !!

Salam semua !!
nampaknya pelajar baru dah masuk destinasi U masing2 .
dorang dah mulakan hidop baru sebagai pelajar IPTA .
bagi senior pulak start kuliah nextweek .

oklah , now aku nak ce cite tntang hidop aku
sebagai pelajar USIM .
Ijazah Sarjana Muda Pengajian Quran dengan Multimedia dgn kepujian
nextweek bermula hidop aku
menyambung sem 3 dalam QM nih .

baru tadi setle daftar kursus ..
then terus tengok jadual kuliah 
dan senarai nama kursus .

meh aku share dengan korang ..
betapa packnya juga jadual kuliah ni ..
even jadual tutorial belum kuar lagi  ...

click left untuk tumbesaran image 


nampak tak ?? kalau tak nampak juga ..
cungkil anak biji mata !!
ok aku bagi jelas sikit ..


nampak dah kan ??
itulah hidup pelajar kos QM ..

nampaknya kami kena pulun abes2 sem kali ni ..
sebab banyak tuh 20 jam kredit ..
belum masuk lagi jadual tutor untuk semua 8subjek kat atas ni ..

JADUAL KULIAH QM :

ISNIN  : Usul Fiqh ( 12-2pm ) , Ulum Hadith ( 2-4pm ) , Taranum ( 4-6pm )

RABU : Tafsir ( 8-10am ) , Ulum Quran ( 10-12pm )

KHAMIS : Sirah Rasul ( 2-4pm ) , Grafik Laman Web II ( 8-10pm )

JUMAAT : Dabt , Resam Al-Quran dan Fawasil ( 8-10am )

haa , ni la jadual kuliah sahaja ..
belum nampak pack kan ??
tunggu jadual tutorial pulak ..

p/s : jadual tutorial akan dapat seminggu selepas start kuliah dan aku akan masukkan pada entry akan datang !!
anyway !
goodluck pada semua rakan seperjuangan aku
buktikan kita boleh belajar dalam 3 bahasa !!
Arab , English , Malay !!
tak lupa juga gudluck pada semua student IPTA 
semoga menjadi pelajar yang cemerlang !!~

jangan kita leka dengan ilmu Allah berikan pada kita di dunia 
jangan kita abaikan ilmu ini sewenang-wenangnya 
selepas kita graduate ! manfaatkan ilmu itu 
tuntutla ilmu Allah dengan niat 
Niatlah belajar sesuatu ilmu kerana Allah !!
insyaAllah , berkat hidup didunia dan akhirat .. Amin..~

"Apabila tamat saja imtihan, pelajar2 mula meninggal kitab2 mereka, ketahuilah bahawa seorg penuntut ilmu yg xmmbuka kitabnya selama 3hari, maka dia bukanlah seorg penuntut ilmu, tp dia adalah seorg penuntut kejahilan"

Tuesday, September 6, 2011

hodoh gila belog aku dulu !!


korang tengok tuh !!
cam sial jee muntahkan belog aku ..
nak tahu rupa belog aku dulu ??
mehh !! aku share ngn korang ..

1 . Widget berbagai-bagai :

Mana tidaknya , dulu aku pasang widget kat belog ni cam apa ! nak penuh satu belog . Mula-mula tengok tuh , not bad laa .Nnampak kesweetan dia kan ? Menarik laa sikit . HAHA!~ tapi after aku baca entry-entry dan tips bloggers lain kata , JANGAN PASANG WIDGET bertimbun , sebab ia akan memberatkan belog kita . So , aku try buang segala widget yang aku sayang tuh . Ex : jam dinding, kartun welcome , ayat bergerak ,gambar kartun comel and etc .

2 . Background or layout :

Yang ini pun agak serabut laa sebab dulu aku pasang layout yang agak sakit mata memandang even color pink ! shitt .. Apa2 mest pink melekat kt belog aku . Padahal dah try pasang color lain . Still nak ada jugak color pink smooth konon laa . Terima la !! Dulu aku suka pasang layout blink-blink cm timbul mampos hilang yang agak melampau . HAHA!~ skang pakai sikit jee .

3 . Belog lintang-pukang :

Korang tahu ke rupa belog aku dulu ? Aku tak sempat nak printscreen laa . Yang penting serabot gila la dulu rupa dia . Dengan tak bersusun html aku kat sidebar . No border kat entry post , sidebar . Gambar kat sidebar kecik besar cam gedabak ! header pun tak boleh centre senget sebelah .

4 . Autoplay music :
Bab ini memang ramai tak suka kan ? ada je yang benci tak suka pasang autoplay music kt belog . Sebab menyusahkan orang nak baca entry kita dengan tenang . * padahal aku sendiri pakai autoplay music ! cam sial la kau . HAHA!!~ actually , aku tak tahu kenapa suka pasang autoplay music . Korang tak suka ? Boleh tinggalkan coment maki aku kat bawah ! Trimasss ..~

lagi apa lagi ??
belog aku kekurangan apa ??
aku bukan ingat sangat rupa belog aku dulu..

p/s : kalau korang rasa belog aku nih hodoh sial cam cipann !! try la komen kat box komen aku kat bawah ini . Aku mengalu-alukan korang kutuk belog aku demi BERSIH kan belog jadi kemas !

okbaii !!~

Monday, September 5, 2011

konvoi RAYA to Batu Pahat

haii semua !
baru arney aku ada mase nak upload 
pic masa g BP arey ahad ..
ni raya bersama geng2 lama ..
sekolah menengah [ m . a . k ]

hopefully ,
tak terlambat ..
meyhh , aku tunjuk pic riang kami !!
HAHA!!~

p/s : TAK BOLEH DOUBLE CLICK OR RIGHT OR LEFT CLICK UNTUK TUMBESARAN IMAGE BECAUSE AKU DAH PRIVATE CLICK ! ERR.. SORRY DEAR ! 

rumah Zurina !






rumah Nur





rumah Hana




rumah Suhaila


ini sahaja aku dapat share dgn korang ..
orang jakun nak tunjuk..
errr.. ADA AKU KESAH ??
HAHA!!~
ini belog aku ..

okbaii!!~

Sunday, September 4, 2011

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2011

haii semua !! baru ada kesempatan update ..
entry kali ini buat simple sahaja ..
sempena raya kali ni ..

aku hanya boleh uploadkan 
pic raya bersama keluarga ..
itupun sikit ..
cukuplah kan ?? hehe ..~








oklah .. ini family aku ..
okbaii !! ^_^



Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara