Saturday, August 27, 2011

weird tak warna belog red + pink ??


bangang ko jelir  lidah pulak !!

tetibe kena marah gambar tuh .. HAHA!~
amacam ?? ok takk belog skang ?
before that aku guna red + black...
now~

R . E . D + P . I . N . K

eeuyeekk..~
mmg weird gila babeng kowt !
tapi warna tetap ke arah P . I . N . K ..
shitt!!~ aku baru azam ..
not use in pink !!
watever .. yg penting tukar ..~

p/s : korang rasa oke tak belog aku ni tema weird red + pink ?? 
dulu merah makngah , now jadi kegadisan balik !!~
ce komen cikit ... nk tau pndangan korang .. toink3x ..~

Friday, August 26, 2011

tak nak sambot raya !!


cantik pula gambar atas nih .. natured and beauty !!
arhh kau !! merepek dah ..
tajuk entry .. tajuk entry !!

ada beberapa reason aku tak nak sambot raya :
  • Ramadhan akan pergi .. rindu dengan suasana bulan ini
  • timbulnya bulan Syawal .. kene beraya pulak
  • sedara berduyun datang so kene layan beb !! xsyokk ..
  • no rest after puasa .. 
  • 12hb Okt start kuliah la ndok !!~
  • masok 6 years arwah mak takdee , beraya bersama ..
that's all...
how about u'all ??

okbaaii !!~~


warna tema baju raya ???


haii u'all!!~
bertemu lagi dengan celoteh Juwekk ... huhu ..
kali ni pasal apa..?? baju raya laa ..
korang ada tak baju raya ??? law xde , yg lepas2 ada kan??
menipu je keje kata tak ada .. HAHA!~

malas bebel panjang !!
warna tema korang !
bolehlah kongsi2 dengan aku kan ..

berapa kontena baju tuh ?? Hoho ~
i means that bape pasang baju raya ...
mesti korang kali nih bergaya kan ??

ce cite ce cite ...
berapa helai baju ??
weyyhh !! entry tajuk warna tema la dodol ..
adess , nyanyuk pulak Juwekk..~

apa warna tema kali nih ??
boleh buat analisis warna apa paling banyak
menjadi pilihan yeerpp !! ~

nak tahu warna tema aku ??
kali nih aku bertemakan Black + Grey
ada 3 pasang sajee ...~
tapi satu je baru siap !! HAHA ~
selebihnya ... entry akan datang !! ^_^

so , kongsi2 lah korang 
punyer warna tema dengan aku ..
okbaiii !!~

Thursday, August 25, 2011

dah keluar dah link !!

haii semua !!
sukanya hari ini !! ~
shoutbox aku dah kuar link !!
lampi tol aku nii...
sebelum ni tak perasan ...

yang korang pon sengal... 
asal xcakap link nama kt shoutbox aku xley tekan??
sabo jelahh aku ..~ hik3x..

rupanya aku tak letak link belog dalam kotak "website"
dulu ID shoutbox aku sempitanak
bertukar jadi 
Juwekk
sempena nama aku ... HAHA!!~

p/s : abe ngoh pasal link tuh...
letak link belog kita kt kotak "website"
nanti kuo laa.. 
selamat mencuba !!~

korang jangan kata aku bodoh ! bangang ok !!
aku lampi je .. HAHA!!~

korang bersemangat tak ??

Salam u all..
hari ini buka apa ??
sekejap je dah 25 hari raya ..
Oopps!! silaapp .. 25 hari berpuasa ..



semangat tak ??

tengok balik tajuk ...
semangat tak ?? badan .. naik berat badan .. larat ke ..??
aishh !~ bukanlah mangkuk ..

maksud aku korang bersemangat tak nak RAYA !!~
tengok semua sebok busybody meriahkan rumah ..
semata-mata nak sambut raya ..
solat jangan lupa tinggal..
terawih tuh buatlah ..
belum tentu tahun depan dapat buat 
solat sunat tuh lagi ..~

this year la kann ...

TAK ADA SEMANGAT NAK SAMBUT RAYA !!!

manalah aku tahu ..
maybe bagi korang ada ..
takpelah .. sambot jelahh ~
okbaii ...!!~

Tuesday, August 23, 2011

Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita


click banner to join !!

pelbagai cara dan hadiah ada disertakan di sana..


saya suka pemandangan ..

BEFORE


AFTER


PENERANGAN GAMBAR :

  • Diambil disatu tempat yang tidak digunakan lagi .
  • berlatarbelakangkan pokok buluh ..kehijau-hijauan .
  • snap sekali dengan keadaan pintu itu .
  • orang mybe pikir itu adalah kawasan rumah usang atau lama .
  • using effects cross process and old version .
  • menjadikan gambar seperti gambar lama sedikit .
  • gambar ini adalah gambar sebuah tandas lama disatu surau lama .
ok saya nak tag :

DONE !!~

apa kejadah tah aku edit ..
cam tak mengedit jee .. HAHA!!~

penat tapi heppy

Salam 1 Malaysia !!
pagi-pagi dah usik belog yee ..
bio ahh ! ada aku kesah ...~

actually ,
semalam tolong mengeditkan 
kawan belog dia ..
nak usyar ???

click SINI  !!

amacam ok tak belog dia ??
not 100% laa ..
tengah edit2 tetibe boleh tydo !
HAHA!~ Juwekk memang ..
pantang nampak bantal ..
Hohoho !~

arney aku sangat hepy ..
suka terjah belog yg aku detect !
dapat doodle dari ...


yeppii!!~
suka sangat-sangat ...
canteekkk laa nih ..
dari aku langsung tak reti ..
HAHA!!~

oklah ..
have a nice day u'all ..
okbaii!!~

1st tyme buka puasa by KFC!!

HAHA!~
tajuk tak nak sengal pulakk..
apa kejadah aku nih ..~

K . F . C

masa nih aku gi uma my sis kat JB..
so buka lah dekat kfc masai ..


chicken chop - try nak merasa





menu tuk 3 orang...
tapi yang ada untuk berapa..??
HAHA!!~
last2 tak abes dohh ~
bagi orang rumah ...

okbaii..!!~

Monday, August 22, 2011

kad raya - kurasakan something

Salam sejahtera !!
aku kembali setelah 2 hari tak online..
aku pergi johor bahru ..
tolong my sis buat kueh raya ..

rindu rasa tak usik belog dengan facebook..
eleyy , padahal aku tak pikir langsung 
penat punya pasal !! HAHA~

okla , tanpa buang masa ,
dari sabtu tu kot..
ada dapat mesej dr seseorang ...

nak tahu siapa ???
haa.. aku dapat kad raya ..
kad cyber dari abg eqbal ...
.
.
.
.
.

LOADING ....
.
.
.

inilah abg eq ...
hehehe..
btw , thanx to abg eq ..
bagi kad raya nih ..  
Selamat Berpuasa 
dan
Selamat Hari Raya Aidilfitri

p/s : maaflah abg eq ..
xdapat buatkan kad raya tok abg eq ..
xsempat nak mengedit ..
hik3x ..~

Friday, August 19, 2011

nak jadi belog terkenal ??

 
nak terkenal ???
poyo la kau Juwekk !!~
HAHA!!

actually ,
bukan selalu aku ngadap belog ni..
time cuti semester jee ..
kalau dah start sem ...
alamatnya tak berusiklah belog nih !!!

aku saja nak bagitahu ..
cuti sem ni aku ada buat kerja sengal..
tak tahu lah bagi korang ..
kalau yang dah terfamous tuh..
tak payahlah kau nak bajet2 kata macam2 
kat entry aku yee !!~
yg bru jinak tuh , xpyh ikot cara sengal aku nih..
aku tak nak org lain kata aku
ajar ajaran sesat kat korang !!~

baru2 ini aku baru je blogwalking kat belog orang 
hampir beratus lah ..
aku pon leave msg kt  all belog ..
harap2 dapat maklumbalas...tak banyak pon takpe ..
yg penting kunjungan aku tuh dihargai..
ceewahhh!!~

Alhamdulillah...
1 month ada hasilnya ..
link traffik belog aku bertambah ..
syukurlah apa yang ada ..

aku bukan kejar bilangan followers..
aku harap belog ni sudi org kunjung
even takde function .. HAHA!~

aku nih lebih suka menerjah belog orang ...
kalau org xterjah belog aku pon xpela..
bukan ada hadiah tok korang !! hik3x...~


 oklah ..
tu jelah aku nak celoteh !!
okbaii ..~

Thursday, August 18, 2011

JOM JOIN FIRST GIVEAWAY gulagulapelangi

click banner to join

oklah , dlm GA tu gulagulapelangi 
tanya hadiah apa yg kita mengidam sangat-sangat..
  • selendang / pashmina 2 tone 
  • tudung bawal yg ada batu bulat besar 
  • topup dalam rm30 cukuplah 
HAHA!~
amboi Juwekk..
melampau mintakkk !!
errr.. bkn gugulapelangi tanya kee.. 
hehehehe...~

tak kisahlah mana2 boleh ..
saja listkan hadiah tuh ..
tak terpikir dalam otak..
spontaannn !!~

okee..
aku tag 2 org rakan !!


due date
13 September 2011

lama lagi nih !! 
harap2 ada rezeki.. ^_^



satu minggu lagi : akan merinduimu


Ramadhan

Salam Ramadhan ..
pejam celik pejam celik
Ramadhan hampir nak sampai ke hujungnya...

cepat sungguh masa berlalu ..
bagaimana semua ??
mari sama-sama beramal dibulan Barakah ini...



- Sebagaimana yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a:
Sesungguhnya Rasulullah s.a.w bersabda: “Apabila datang bulan Ramadhan, maka tibalah bulan yang memberi berkat, iaitu diwajibkan oleh Allah S.W.T ke atas kami berpuasa sebulan di bulan Ramadhan, dibuka pintu syurga dan ditutup pintu neraka jahannam, diikat syaitan-syaitan di bulan Ramadhan, ada satu malam yang lebih baik dari seribu bulan, sesiapa yang memuliakan, maka ia mendapat kemuliaan daripada Allah”. 
 
- “Orang yang sembahyang pada bulan Ramadhan, setiap kali sujud, akan dikurniakan kepadanya 1700 kebajikan, dan dibinakan rumah di dalam syurga daripada permata. Bagi orang yang berpuasa dan beribadah 70 ribu malaikat akan meminta ampun baginya daripada pagi hingga tenggelam matahari dan dibina sebuah mahligai baginya”.

Semoga Ramadhan akan datang
kita dapat berjumpa lagi ..
insyaAllah ..~

what's that : " I.F.U + U.F.M " ??

heyy bloggers !!
apa makna tajuk atas nihh ?? shittt!!~
tak tahu ag ke ?? alahh ,
yg selalu korang blogwalking ayt ape kuar ??
yupp's !!~ that's ryte dear ..

I FOLLOW U , U FOLLOW ME


ayt tuh memang amat kurang digalakkan bg para blogger ..
disebabkan ayat nih orang akan menyampah
nak singgah or balas balik kunjungan..
korang tak percaya ?? ce try ce try .. 
mana ada paksaan nak follow back nih..~

cer try step aku nih ..
tapi kalo tak nak sokeyy..
no hal punya .. !! HAHA~




1 . Post Link Korang :

Letak je kat ruang komen entry someone , kat group blogger yang lain or di chatbox 
( mybe chatbox kurang dapat maklumbalas ).

2 . Post ayat " Leave your Link " :

Then, korang postlah suruh dorang leave link belog masing-masing kat korang .. make sure ramai bagi respons nak join sekaki untuk di follow . yang pasti korang follow la dorang kalo dah suruh leave link n jangan tak follow , sian dorang penat-penat kopipes link .

3 . Say " Done Follow " :

DONE !! selesai follow and blogwalking belog orang , jangan lupa leave kan link belog korang . ini bukan untuk meraih simpati suruh orang follow korang balik yee , tapi memudahkan orang lain boleh blogwalking di belog korang pulak.. yang PENTING ! korang jangan duk menipu kata DONE !! memang antibackteria kat korang .

Haa.. !!~
senang je step nih ..
xpayahlah kuarkan ayt 
I.F.U + U.F.M ...
orang kata semakk jee ..
ngeeehh 3x !!~ 

selamat blogwalking !!

Wednesday, August 17, 2011

sehari suntuk blogwalking : TERJAH !!

haii readers !!
tajuk macam sengal jee kan ?? HAHA!~

dari pagi tadi sampai sekarang ..
kerja aku duk terjah blogger !!
xpercaya !!??
ni haa aku suka main terjah2 orang ni ..

 

terjah !!!
aku follow semua yang tinggalkan link ..
yg lain2 juga aku follow tp slow2..
susah mencari link korang !! 
sayaanngg  u'all !! ~


new background : red black white


red + black + white

halloo !!~
yezza , this my new background 4 my bloggie..
okee takk..???
actually , aku mmg mnt warna cmtuh ..
tuan belog suka merah hitam putih..
so , belog pon kene same laa.. ^_^
seperti yg aku tlh utarakn 

sbg readers and follower and etc ..
korang rasa okee tak bnde alah nih ??~
sokeyy , aku tak kisah u'all nk 
mengomen ke mengomel ke ..
sbrg kritikan aku terima..~ chewaahh !!~

yupp!~ 4 my belog ..
aku menerima segala komen2 u'all..
utk memberi semangat aku conteng belog !!~
HAHA !!~

silalah beri komen2 anda ..
kalo yang xde belog nk komen pon bole.. 
publish comment pakai "anonymous" ..
tenkiu's u'all ... ~

Tuesday, August 16, 2011

nak ini boleh tak ??



ayam percik


rojak mee


sata ikan


rojak buah

err....
tetibe terkeliur pulakk makanan nih ..
rasa macam ...alaaahh..~
sedapppnya ...
ngencess Juwekk !! HAHA~

Monday, August 15, 2011

new header + background

 
 inilah rupa header aku ..
simple but nice for me !! :)
nape tak letak gambar sendiri kat header ??
aku tak berapa minat...
minat kat emily pulakk..

yuppss !! exactly ..that's true..
aku memang fanatik warna merah hitam putih ...
kahwin nanti pun nak warna merah.. !! HAHA~
berangan tol la Juwekk nihh ...

actually,
my blog not 100%  finished..
ada lagi yang belum ag godeh2 untuk ubah..
be slow la beb .. aku dahlah tak pandai..
lainlah macam orang lain...
lawa2 gila blog korang.. huhu !!~

that's from me..
dah singgah2 tuh rajin2 leave comment .. hoho!~
saranghae .. :)

Saturday, August 13, 2011

peristiwa " 8 "



angka 8

1 Ogos     : mula puasa
9 Ogos     : birthday aku
12 Ogos   : anak pak Long , Rizal meninggal dunia
13 Ogos   : dapat contact adik kesayangan Ammar Afif Md Mohtar
14 Ogos   : birthday arwah mak ke-55 dan Aidil Firdaus
16 Ogos   : birthday adek a.k.a Abd Hanif Mat Zain
30 Ogos   : hari raya aidilfitri


Wednesday, August 10, 2011

belog Pink - Purple

Hye korang ! 
belog Wawa Ashihara mana?
heyy~ ni laa rupa belog baru aku...



Purple !!~
 weyhh , leks laa beb ..
takkan setiap masa aku nak pakai warna 
Pink ala-ala Jambu kot !! HAHA~
well, aku bukan nak kutuk warna Pink... 
just nak berubah angin pulakk..
tak salah kan belog kesayangan Wawa Ashihara nak Purple ?? 

mana header kau ??~
haa , aku setakat nieyh malas letak header..
aku letak yang itu jelaa ~
ada masa n mood nanti aku buat header ..
kalo bab edit2 aku kena ikut mood baru menjadii ~

this my own belog !
it's very simple but nice to me..
dun know what about your views for my belog..~ HAHA~
but it's really satisfied me 
not to be crowded like the first belog before this...=)

Monday, August 8, 2011

dah tua sudah !!

Salam semua !!! 
kau dah tua Wawa !

huhu ~ sedeyy aku korang kata aku dah tua !! yelaa.. memang makin hari umur makin meningkat .. yezza !!~ today 9 Ogos 2011 merupakan tarikh  
bufday gurlz-20 y'old  


 Alhamdulillah , ramai lagi yang mengingati diri ini sebagai Wawa Ashihara yang dulu .. thanx to all friends facebook aku yang sudi wish .. terharu sangat .. tapi orang CELCOM orang 1st wish kat aku lah .. HAHA!~ 

tak kesahlah sape2 yang wish .. yang penting kita tetap kawan .. thanx juga pada family aku yang sudi wish .. even lewat aku bangun sahur tadi ! hehe ~ kenapa tak sambut ??? ~ actually , nak sambut tapi tak mengapa .. sambut ringkas sahaja di rumah .. aku pun xsuka celebrate2 party bufday .. tapi kan ...... aku teringin makan kek lah !! da bertahun gak xsambut .. HAHA!~

ok, kalau ada gambar2 yang boleh dikongsi, aku akan berkongsi dengan korang .. tapi kalo ada pun, picture kek jelah .. hik3x .. ^_^ ~ 

Sanah Helwah ya Najwa !! :)
wish tuk diri sendiri pulak .. huhu~

ceriakan FACEBOOK anda !!

Assalamualaikum ! hye reader .. kita bersua lagi pada entry kali ini .. actually , bulan2 puasa ni malas nk post entry , nanti makin bertimbun pulak entry .. HAHA!~ anyway , kita dah berpuasa 7 hari sudah .. lagi 3 minggu kita nak raya !! weyh , sebut raya sebak pulakk .. nantilah ..~

back to the title .. korang tahu tahu macam mana nak happykan fb sendiri ?? senang saje .. ~ benda ini sangat2 simple and nice !! korang try dulu nak ?? but , nak ingatkan ..cara ini untuk bagi sesiapa user fb tak buat lagi layout skin mereka .. bagi yang dah tahu , dah buat .. dok diam2 .. kau bising aku tampo kang satgi , berterabur gigi !! HAHA~

1 . bukak link ini


okee , korang dah bukak ?? korang teruslah pilih skins mana korang nak... dah pilih, click select skin ... tapi ingat ! dia kuar ayat apa tah suruh korang install dulu .. korang kenalah install benda tuh .. dah install , patah balik pilih layout yang nak .. then , tekanlah "select skin" tuh .. nanti auto dia masuk dalam wall fb korang ..

NICE!!~ hmm , korang nak nice kan lagi fb korang ?? letaklah lagu sekali .. LAGU ??~ yupps .. lagu or song at ur own fb .. hehe~ macam mana nak letak ?? senang saja .. korang ikut step sengal aku ni.. 

pergi kat wall profile korang .. nanti belah atas kanan atas tulis "setting" dan "select new skin" .. dekat wall fb tau , not kat atas sekali tuh ..~ korang click setting then tgok kat "my music" ..  pastuh korang pilihlah lagu apa korang nak letak... search jelah lagu apa2 ikut jiwa korang .. hehe~

SENANG taakk.. ??~ best tak dengan wajah baru fb anda ??~ actually , benda ni dah lama dah aku pakai .. but tak sempat nak bagitahu .. untuk share sama2 .. ada request from my friends lama dah , tapi xsempat nak ajar .. hehehe ..~ let's enjoy .. senyumlah korang .. dahlah gigi tak ada kena tampo dgn aku ! HAHA~
Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara