Thursday, June 23, 2011

last Shooting : Shooting ALSP 3

Ahlan wa sahlan .. wamarhaban bikum.. ^__^ kembali blogwalking di blog Juwekk !! mesti tak sabar nk tunggu apa sebenarnya entry kali ini ??? entry ini nak cerita pasal shooting kami untuk ALSP pulak
( Arab ) .. seblum ini yang entry Hentam Kromo dan Sepang ke Klia shooting untuk ELSP 3 ... now , yang Arab buat kat Usim sahaja ..

Shooting Arab ni buat ringkas je sebab leceh kot... gambar sebelum ini tak ada ... yang ada hanya gambar last shooting tadi .. huhu ... memang last posing lah .. hahahaha ...!!  enjoylah dengan group aku B24 kali ini .. seronok .. masing otai sudah sekarang ... hehehe ...

anak-anak dara !! hahaha ..


hahaha .. minah jambu !!

kat tengah2 ni pon jadi ..ish3x..

sementara tunggu turn lakon tadi ...

ini aku kat tempat bulatan Iqra' dpn canselori..

lagi sekali posing kat sini !! lawa pokoknya ,..heheh..

haaa , ni la gambar yang dapat candid.. ada lagi yang lain .. tapi aku malas nak letak .. huhu ... oklah , enjoy2 lah korang yee ... kami semua tak sabar menunggu hari tayangan movie kami nanti .. kita nantikan saja apa kesudahannya .. hehehehe ..

Saturday, June 18, 2011

Kursus : SEMBELIH AYAM _ QM 2011

Assalamualaikum !! hari ini aku malas nak cerita panjang2 ... aku story apa yang patut saja ... sebabnya aku sangat malas nak menaip banyak hari ini .. hehehe .. SEMBELIH !!! haa , aku tak sembelih pon .. sebab aku takut darah !! darah sendiri pon aku da takut ... huhu .. ^__^

okla , program sembelih start adalah dalam pukul 11 pg kot .. tak ingatlah ... tapi sebelum tuh , kami posing la macam biasa orang lain posing !! hik3x.... buat tambah koleksi kenangan kami...

hahhaa ... ini bukan minah Jambu tau !! kebetulan saje pakai pink..(^__^)

haa , dua orang baju hitam tuh guard kami !! hahaha...
no laa ... dr kiri atas: intan , afiqah ..
tengah : maryam , fara
depan : aku , syafiqah ...


ini sebahagian pelajar Jurusan Quran Multimedia tahun 1 2011 ...
ada ramai lagi yang tak hadir..


ada banyak lagi pic sembelih dan video time ni .. kalau nak tengok .. tengoklah sendiri !! hahahaha .. malas kot nak upload bebanyak ni .. buat berat saja... hehehe .. oklah , stop sini lah dulu ...~

Thursday, June 16, 2011

KANAK-KANAK RIANG !!

selamat petang !! jumpa lagi jua akhirnya kita kan ?? huhuhu .. actually , aku tak tahu apa yang happy sangat hari ini ... tapi hari ini sangat best kot ... semalam kempunan aiskrim malaysia yg 20 sen tuh . sanggup p buat petang semalam .. baru buat sekejap je dah nak habis !! aisshh !! ni lah org dewasa bila teringat zaman kanak-kanak .. hahaha ..^__^

hari ini pula , dari pagi tadi kot tak reti duduk diam .. hehe .. dah macam orang apa je dari pagi tadi .. hmm ... habis kelas tadi sudah pukul 5 petang ... tapi balik2 je rumah tengah buat shooting budak FSU .. so kami pun jalan2 pusing ... hajatnya nak pergi makan sebab perot dah ngeley sudah semua .. haha !!

pendekkan cerita , malas nak taip ni .. penat gila tadi ... last2 kitaorang pon pergi ke taman .... g taman ingat nak jalan2 je.. apa salahnya kitaorang berposing sebentar !! hehehehe ... ~ nak tengok ke gambar2 yang sempat kitaorang snap...??? alaaa , dah lah dah tua bangka tak malu nak amik gambar kat taman kanak-kanak .. kalau amik je tak apa , ni siap main sekali .. ish .. ish .. ish ... ^__^

ini pic 1st kitaorang tangkap .. anak siapalah semua ni kan..??
asyik muka kitaorang je kat taman ni.. hahaha ..

ini lagilah .. sengal boleh tahan ... hahaha .. sanggop tu posing kat sini ...



inilah budak rumah aku .. dari kiri :
aku , fara , k,mah , fika , intan ..
yang amik gambar ni maryam .. huhu...

hahaha .. cam budak2 jee ...^_^

teka ini anak siapa ??? baju itam tu k.su FSU ... 
anak2 arab ni anak ustaz COMEL aku !!
Ustaz Dr Mosbah !! cumil tak ..?? berebut tau ..

ini yang aku nak cerita sekejap .. 1st aku bergambar dengan anak ustaz ada tapi tak masukkan lagi ... anak masukkn ini saja ... yang kelakarnya ingat diorang boleh speak in English .. sekali akaknya kata " تكلم بللغة العربية " ... sebabnya masa itu aku nak suruh diaorang bergambar .. sekali gagap lah pulak aku !!  sebut ambil gambar pun dah macam apa ... ta' ta' ta' khuz  surah ( تأخذ الصورة ) ... sabo jelah ...=)

oklah .. setakat ini je bole aku kongsi ... ada lagi gambar tapi kat orang punya handset ... nanti ada masa aku masukkan lagi yee ... papai !!

Monday, June 13, 2011

Sepang ke KLIA !!

actually , aku tak tahu ah nak letak tajuk apa . ak sumbat jelah tajuk pape . yang penting ada entry terbaru !! nway , this entry nak story about our shooting kt KLIA pulak kot . hari tuh n entry lepas nih kitaorang g shooting kt Kg Giching .. shooting untuk progrm kitaorang Language Support Programme for English .. movie title secret yee , tggu abes baru dpt tahu . tapi ramai dah tahu la.. haha ..!!!

cam bese laa arey mggu keje xde apa lagi mengemas dan memasak jelah kejenya . tapi tetap bosan . tengah masak2 tetiba dapat mesej tanya aku free tak sekarang ? busy la kot . sebab after wat semua tuh aku nak wat asgment Akidah dgn kwn aku tapi after ditanya , kami pergi juga sebab pikir pelakon extra 'orang kampung ' tak ada .. sian laa kat budak laki , diorang bertungkus-lumus siapkan lakonan nih .. bagos2 .. macam ni laa students !! hehehe ..^__^

pergi sana je sampai da Zohor , apa lagi .. kami solat dulu sblm mula . pastuh shooting kat area Masjid Sultan Abdul Samad KLIA sahaja ..carik2 bahan pastuh baru jumpa tempat ... strategik kot ..!! hahaha .... tapi kan , kelaparan kot masa tu .. hahaha .. tapi boleh tahan lagi lah .. sampai2 sana inilah sebahagian keje aku suka tangkap gambar tak serupa gambar . hentam jelah snap gambar .. da bosan tahap gaban kot ...

 asalnya nak buat kat sini kot .. tapi tak jadi sebab apa entah ,,, malas aku nak tanya .. banyak tanya pulak yang ikot nih .. hehehe ...

aku suka snap yang ini !! sebabnya lawa .. cantiknya rumah Allah .. Subhanallah!!
walaupun yg aku amk ni hanya tempat wuduk tapi cantik sangat2 ..

hahaha ... kami sempat nk snap after solat . hehe ... peluang jangan dilepaskan kawan !!

ini rupa pintu gerbang depan masjid la kot .. hehe ..

sudah !! ini jee aku sempat snap untuk dijadikan bahan photoshoot aku kali ini .. kalo ada masa lagi amik la lagi kot .. itupun kalo rajin la nk posing or snap !! hahaha .. oh ye , korang mesti pikir nape tak ada picture ramai2 kan..?? aku nak je amik . tapi pikir ane tahu ada yang tak suka nak snap picture , so tak payah lah ... jumpa lagi lain entry !!!!!!!^___^

Thursday, June 9, 2011

Hentam Kromo !!

Assalamualaikum !! bersua kmbali di blog Juwekk .. hehehe .. untuk pendekkan ceritera chenta ini.. cewaahh!! huhuhu .. actually , arney arey tersangatlah kelam kabut yee .. memang SERABOT tahap gaban la weyh !! pening pale pai ke tengah malam tak surut2 lagi nih ..

kisahnya ... pagi2 subuh dpt sms dr kwn kata ada shooting pg nih ( khamis ) ... so maklumat cam betol atau tak jee .. so , tunggu2 yg sebetulnya kata betul .. mula2 pikir xpelah xpegi sbbnya ptg ada kelas.. hehehe.. di pendekkan ceritera sengal nih ag la.... kene pegi la akhirnye.... peerghhh !! sabo jelah ... dengan aku masih dalam tengah basuh kain , mengemas rumah ... tetibe kena pegi jugak..

khusyuk gosok baju tetibe ade org dtg .. aku pikirkan sape, rupanye 2 orang dtg .. dahlah datang tak bagitahu awal2 nk datang .. dah KELELET aku tau tak !! dgn tak mandinya lagi ... nasib baik tak masak tadi kalo tak dapur terbakar kang tak tutup gas.. hahahaha !! dah tuh , tengah berciap dibisingnya dx 2 org tu kat luar ... sabar jelah... kata aku lambat pulak td .. dahlah kepala senoning tadi dgn serabotnya keadaan tadi ... untung2 aku siap tau , kalo tak aku mmg tak pergi tadi ... hehehe .. tapi hampehh !! duk dlm kete bebel je sowg nih . hahaha ...Nuar  tukang bising ..yang bawaknya Iwan...

sampai2 kt lokasinya pikir jaoh , skali dkt jee .... xpelah , yg penting sampai sudaa... sampai2 teros lah carik port ... port snap picture !! hehehe ... 1 tmpt ni menarik perhatian aku td untuk dijadikan fotostatik... hehehe .. keadaan camni sesuai kot .. huhuhu ...


 korang try teka lah ni gambar apa.. hehehe ... sape pandai teka aku bg kt korang !! haha... ^_^

bebel sana .. bebel sini ... tiba waktu shooting ... but not my parts laa.. aku jadi props saje .. takde lakon2 nih ,.,, hahaha ...=) so far so good la .. untuk kami posing and posing di tempat org sbg kenangan di kg. Ginching .. dun know la mane tmpat tuh .. hehehehe ...



 

 penat lah jugak tak sepenat dgn org yang berlakon...penat sebab nyamuk gigit !! hahaha... berbintat-bintat tangan badan aku kena gigit .. kawan aku jgn cakap lah .. abis cam kena ......???=) anyway .. thanks laa.. kami ni tukang sibuk je .. hahaha .. posing je lebih .. hik3x..^__^

lastly , aku terpakse bangun jugak tadi g kelas sampai lewat cikit sampai ke kelas tadi .. tidur2 punyer la nyenyak... huhuhu .... nasib baik bukan present Akidah tadi .. huhuhu ...


Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara