Saturday, January 29, 2011

Gumiho .Gumiho . Gumiho !!

hola back!! heee... i'm coming back now!!
yolaa.. skg kang dok cuty raya cina..
so.... aku pon da kembali ACTIVE buat entry baru kt blog.. huhu...

oklaaa.... actually.. aku nk cerita tntg " Gumiho " ....
hok laa... My Girlfriend is Gumiho... hehe...
best giler dohh cite nihh... 

Ni lah Gumiho nyer.. hehe.. ade 9 tails..!!
Ni lak hero & heroin dye,,, huhu..

Ni tyme Gumiho tolong bg Bead kt laki nihh..bb dy da lepaskn Miho kuo..


haaa.... korang test la tgok bg sape2 yang BELUM tgok ag cerita nihh.. huhu,..
best giler ahhh.. tyme tu ak sggup xusik keje aku kt hostel....
aku tgok dr pg smpailah ke tgh mlm.. huhu...=)

okee laa.. jum!! kite layan lagu LEE SEUNG GI - Losing My Mind..
lagu dr ost Gumiho gak nihh...
ade ag lagu best dr cerita nihh.. law nk taw.... mehh layan...!!
papai...!!=)

Saturday, January 22, 2011

SAYANG aku masuk ICU...(!_!)

hurrmm....sedey laaaa......
aku ta taw nape.... tp yg pnting aku teramatlah sedey skg.....:((
satu2 masalah timbul....ade je dugaan tok aku... takpe... aku redha semuanyaaaaa.......

kenapa ngan SAYANG aku.??? hurrmm.. dye kene thn kt ICU laaa... uuwaaaa..!!! sedey tuhh!! aku da mula merinduinya..... tidaakkkk!!!! aiisshh.. ape kowg nih... SAYANG yg aku mksdkn tuh....my LAPPY laaa...
dye tetiba sakit......... da seminggu kowt.... isshh... rindunya kat dye.... wt mase nihh... aku tak on9 cam selalu....
yelah..sape je nk bg ak pnjam lappy dorang.. masing2 cm xbg jerkk... dulu ble aku 1st bawak.... semua guna.... takpelah.... malas nk pk..... ngan masalah sekarang ag.....

aiisshhh........ aku da geram giler skg.... ase cam nk tumbuk orang ag jeee.....!!! ag2 nak sound double trouble je kat budak yg bajet PANDAI...!!!! geram doohh!!!.......... dye mang suka wt aku geram agknye.....
da ahh ngan mslh aku xsettle ag.... sakit aku nihh ag.,.. atoyaai...!!

 

benci ahh cmnihh... nape laa aku  bole dpt kawan yg PANDAI.... tapi kedekot ILMU???? ta bole blaa siaaak...... ayt dy bkn men ag kap kt aku...... " wa... t ko ajar la aku cmne nk buat ni..." aku open jek... tp bile aku tye spth perkataan dowg bole lak wt xdgo... law jawab pon ntah bg ape je kat aku....

helloo..!!! kowg bace n pahamkan ekk...
law kowang nk kata aku  tade usaha nk carik.... aku pon bole kap kt korang laa... blajo laa sndry carik... aku blajo bnda2 tuh xde sape yg tnjuk kt aku... ak mntak tlg sape2 pon xde sape nk gtaw..... bajet siaaaallll!!!!!!!!!aku paling benci bodoh orang cm tuhh..... egt aku sorang la.... korang tuh patot pk diri korang cmne baru hentam diri orang laen.... aku bole je sound depan2 korang... tpaku memikirkn kte ni kwn.. tak perlu laa nk heboh2... tp aku geram ahh ngn sikap korang melayan pangai korang tuh....
ahh..sudaa laa.. aku malas nk panjang lebar... sape2 yg ase tak suka ngn entry nih.. ko jgn sedap2 nk coment advice aku ke ape..... korang pk n cermin diri masing2 dlu.... and sape2 yang terasa dgn statement aku nihh.. pandai2 la ko tutup muka ko tuhh..!! bio bg tebal ag muka ko.....
nihh blog aku.. suka aku ahh nk tulis apa2 pon.. law ase2 ta suka tuh  ta pyh la korang nk bace yeerkk.. wt semak jerkk..!!!

Friday, January 14, 2011

dah BAIK tapi SAKIT balik (!_!)

haaii sumer...ape kabo..???
hope kowang jage kesihatan yerr... yelah... skang nihh musim sakit ker..??
ntahlaa... aku pon ta tau.. hehehe...

actually.. i'm not feel very well right now..
mula2 aku sakit bese je kowt.. juz BATUK... SELSEMA.. SUARA menjadi SENGAU.. hahaha.. aku egt da selang bape arey okee daa... rupanya datang balik lak pnyakit nihh.... sabo jelh Juweekk..

skang bawu smlm aku trus terasa pening.. berat sgt2 kepala nihh.. gah bncg BI ttbe sakit lak.. isshh..... ade je halangan aku nk wt sesuatu.. takpe.. Allah SAYANG kat aku...=)
malam td aku pas solat isyak... bncg kejap then.. kepala da tahan sangat2... selubung satu badan dgn selimut tebal.... hehehe... kene makan ubat lak tuhh.. aiyaaakk.. aku terpaksa memberatkan mulut aku tok makan... akhirnya kene juga ahh weyhh...=(
tapi after makan nk tydo tp ta bole jugak...!! tydo2 ayam je ahh........ then aku pon melayan cte HERO aku.... huhu... cerita PLAYFUL KISS.. waahh!! ade KIM HYUN JOONG laaa...(^_^)

okee laaa... ty law aku betol2 da baik nihh.. aku wat entry baru ag keyh.... skang xbape sehat coz tekak da sakit... badan da lenguh2 ... selsema ag... tp masih nk usik berBLOGGING ag.. degil tol ahh ko...!! weekk..(^_~)

Thursday, January 6, 2011

padat . padat . padat !!

heyy heyy bloggie !!=)
da lame da aku ta update blog ekk.. law dulu tiap2 arey aku update blog... hehehe... sorry ahh.. blog nihh da ta meriah da cam dulu.. nti ble tyme ak da xbusy ti aku wt okeee..... cayang laa kowang... heheh...  anyway.. arney aku nak cer sikit laa tntg ape ekk??? haa... lu pk la sendiri..!! huhu.. lalalala..~~

actually.. aku nk gtaw tentang JADUAL kuliah kami... yelah... mula2 jumlah credit yg perlu kami amik 19 hours credit only... then tmbah 1 subjek jadi 22 hours credit.. yeekk aahh... ptotnye subjek Pengaturcaraan Web tuhh sem 4 nty bwu amik... tp kami kne amik gak skang... nk gugur kne tgu kata putus dr Ketua Program.. then aku tmbh amk koko jadi sume 24 hours credit... waahh!! kalah ngan dx amk Fiqh Fatwa ngn Kaunseling.. kami egt sem 2 Quran Multimedia nihh sub nye xlebih dr 20 credit.. tp lebih lakk.. huhu.. kne stdy SMART nihh.. kne STRUGGLE laa jawabnye kami... skang subjek kami ade 8 subjek...

Subjek sem 2 Quran Multimedia (QM)
-Prinsip & Amalan Komunikasi Da'wah
-Prinsip Pengurusan Perniagaan
-Ilmu Tajwid
-Pengantar Grafik Laman Web
-Pengantar Pengaturcaraan Web
-Bahasa Arab III ( sains sosial )
-Bahasa Inggeris untuk Keperluan Akademik
-Pengurusan Pangkalan Data Multimedia
korang tgok...!! mula2 nihh je kami kne wt da keje subjek Pengaturcaraan Web.. belom tamat blajo subjek sem 2 & 3 ttbe sem 4 lak..?? huhu.. lawak giler... ta nak pecah lak pale otak kan.. ta pe... katakan dalam diri " SAYA BOLEH BUAT..SAYA YAKIN"

alahh..ko Juweekk!! yekk jerr ko.. heheh... motivate diri sendiri la kan...??? hahaha,...
okee la.... jadual ak mang padat la... BQB laen same kowt...
ISNIN : 8-10am , 10-12 , 2-4 , 8-10pm
SELASA : 10-12 , 2-4 , 4-6 , 8-10pm
RABU : 9-10am , 12-1 , 2-4.30 , 8-10pm
KHAMIS : 2-4 , 4-6pm , 8-10pm
JUMAAT : 10-11am

eerkk..!! atoyaaii.. nasebek koko aku ta amk yg berat,, huhu... haa...??? nak taw ke aku amik koko ape..?? hahaha... ti korang gelakkan aku kang.... tapi geng2 aku ramai amik same ngn aku.. kami da berpakat same2... hehe... aku amik koko KOMPANG... ahaha....bio ahh nk amik ape... best ape men kompang.... cam men LEMPANG2 orang gituhh... hehehe.,,=)

okee laa..aku ase sampai cinie dulu kot... skang aku busy nak wt keje BI.. nk wt Role Play & Mini  Survey....... nk prepare awal2.... then pasal web ag.. ayoyoo... ramai da dx mengeluh skaang bb kami kne amk subjek yg xptot kami blajo dulu.... aku ta kesah law amk.. tapi nak taw kenapa kami perlu amik subjek yg patot kami amik dulu kat sem 2 nihh... musykil betol laa... hehehe.... lalalalala...~~


Saturday, January 1, 2011

esok bermula sbg pelajar sem 2 QM (^_^)

بسم الله الرحمن الرحيم
Salam tautan hati buat semua=)
aku nak story cikit tntg life aku kt USIM.... yola... aku pon da selamat mendaftarkan diri di KK1 baru nihh... so, skang tinggal tggu kelas & kuliah bermula shja... eerkk.. sebot2 pasal kelas nihh yg wt aku lemah semangat nihh.. atoyaaii,,, aiisshhh..........

as u know laa.. aku kene pndah KELAS weyhh!!! peergghh.. ta bole blaa siaakk... nape laa no matrik aku awal.. kan da kene tuko kelas.. atooii.. aku dulu BQB2 masok ke BQB1.. arrgghh!! ta mau dohh.. ta suka kowt.. yeer ahh.. bkn ta suka budak kelas tuhh... tapi aku ta suka dipindah2kan.. iissshh... korang bayangkan only 6 peoples!! eerkk.. 5 girls n 1 boy.. kenapa kami yang kene.. 

camne laa perasaan hati kami 1st masok kelas owg?? cam orang ganjil kowt.. ahahaha.... gemuruh jiwa.. semangat membara,, aahh,, Faizal Tahir kuo lak.. hehehe... alamak..!! aku kene hadapi orang2 yg da mengenali diriku lak.. isshh.. malu weyhh.. TIDAKK!!! tolong kami... takpelah... perjalanan seorang pelajar kene diteruskan okee..!! hehe... sengal ahh ko Juweekk..=)

Subjek sem 2 Quran Multimedia (QM)
-Prinsip & Amalan Komunikasi Da'wah
-Prinsip Pengurusan Perniagaan
-Ilmu Tajwid
-Pengantar Grafik Laman Web
-Pengantar Pengaturcaraan Web
-Bahasa Arab III ( sains sosial )
-Bahasa Inggeris untuk Keperluan Akademik

haa... ni laa subjek yang perlu kami amik.. hehee....
tapi kami banyak dalam dewan dari kelas... hmm... alahaii... cuak ade.. gementar ade... gabra ade.. aahh!!! tolong kami... hehehe,,, ape2 pon.. insyaAllah kami dpt tempuh dengan baik dan lancar....Amiin....
Copyright © All Right Reserved 2015 by Wawa Ashihara